GÜNCEL Haber Girişi : 24 Mart 2023 14:52

Bakan Karaismailoğlu: Yeni lojistik merkezler ile ekonomi daha güçlü olacak

Bakan Karaismailoğlu: Yeni lojistik merkezler ile ekonomi daha güçlü olacak
ANKARA (PHA) - Ankara’da gerçekleştirilen 1. Lojistik Koordinasyon Kurulu toplantısında, Gaziantep ve Kocaeli’de yeni lojistik merkezlerin kurulması kararlaştırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Gaziantep ve Kocaeli’de kurulacak lojis

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 29 Ekim 2021’de, 4714 sayılı “Lojistik Koordinasyon Kurulu ve Lojistik Koordinasyon İcra Kurulunun Teşkili ile Görev, Yetki ve Sorumlulukları Hakkında Karar’ın” Resmi Gazete’de yayımlandığı anımsatıldı. Bu karar doğrultusunda Lojistik Koordinasyon Kurulu’nun dün Ankara’da ilk toplantısını gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, “Kurulun ana amacı, Lojistik Ana Planı’nın (U2053) hayata geçirilmesi, plan dahilindeki lojistik altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin önceliklendirilerek inşa süreçlerinin takip etmektir. Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ana hedefi; coğrafi stratejik avantajlarımızı sonuna kadar kullanarak Türkiye’nin her bölgesinde planlı bir yatırım planı dahilinde, entegre bir ulaştırma altyapısını kurmak ve güçlendirmektir. İnsan, yük ve veri taşımacılığının en yüksek standartlarda yapılmasını dijitalleşme, mobilite ve lojistik eksenlerindeki planlamaların hayata geçirilmesiyle sağlamak, bu kapsamdaki en temel amaçtır” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.