SPOR Haber Girişi : 08 Ocak 2024 12:12

Beşiktaş, erteleme maçında Rizespor´la karşılaşacak

Beşiktaş, erteleme maçında Rizespor´la karşılaşacak
Trendyol Süper Lig´de 16. hafta erteleme maçında Beşiktaş, yarın Çaykur Rizespor´a konuk olacak.Beşiktaş, Trendyol Süper Lig´de 16.
Trendyol Süper Lig´de 16. hafta erteleme maçında Beşiktaş, yarın Çaykur Rizespor´a konuk olacak.
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig´de 16. hafta erteleme mücadelesinde yarın saat 20.00´de Rizespor´un konuğu olacak. Siyah-beyazlılar, oynadığı 18 karşılaşmada 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgi sonucunda topladığı 29 puanla 6. sırada yer alırken, Karadeniz temsilcisi ise 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyetle elde ettiği 29 puanla 5. basamakta bulunuyor.

Beşiktaş, Rize´de son 10 maçta kaybetmedi
Beşiktaş, Rizespor ile ligde oynadığı son 10 deplasman maçında mağlup olmadı. Kartal, 10 Mayıs 2005 tarihinde 1-0 kaybettiği müsabakadan sonra Rize ekibinin ev sahipliğinde oynadığı 10 mücadelenin 8´ini kazanırken, 2´sinde ise berabere kaldı. Söz konusu karşılaşmalarda 24 gol atan siyah-beyazlılar, ağlarında 12 gole engel olamadı.

Deplasmandaki son 3 müsabakada mağlup olmadı
Sahasında oynadığı son 3 karşılaşmayı da 3-1´lik skorlarla kaybeden Kara Kartal, dış sahada ise bunun tam tersi bir performans sergiliyor. Beşiktaş, deplasmanda oynadığı son 3 maçın 2´sinden galip, 1´inden ise 1 puanla ayrıldı. Samsunspor´u 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kalırken, Hatayspor´u da 2-1 yendi.

7 eksik var
Beşiktaş´ta 7 futbolcu Rizespor karşısında forma giyemeyecek. Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Alex-Oxlade Chamberlain´in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Omar Colley ile Daniel Amartey kadroda yer alamayacak. Kadro dışı bırakılan ve Kamerun Milli Takımı´na davet edilen Vincent Aboubakar ile Valentin Rosier ve Fransa Ligue 1 takımlarından Marsilya´ya kiralanan Jean Onana´yla, sarı kart cezalısı Salih Uçan yarın sahada olmayacak.

Takımın başında yine Serdar Topraktepe olacak
Teknik direktörlüğe Fernando Santos´un getirildiğini açıklayan Beşiktaş´ta, yarın Çaykur Rizespor ile oynanacak karşılaşmada takımın başında yine U19 Akademi Takımı Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe olacak. Topraktepe idaresinde Hatayspor´u 2-1´le geçen Beşiktaş, Kasımpaşa´ya ise 3-1 mağlup olmuştu.
Siyah-beyazlıların yeni teknik direktörü Fernando Santos da mücadeleyi tribünden takip edecek.