Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ve Türkiyede İsviçre Ticaret Odası Derneği iş birliğiyle, İsviçre merkezli uluslararası bir grup şir
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ve Türkiyede İsviçre Ticaret Odası Derneği iş birliğiyle, İsviçre merkezli uluslararası bir grup şirketin CEOları ve üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı Teknolojinin İzinde İnovasyon ve Kariyer Sohbetleri paneli düzenlendi.
GAÜN Mühendislik Fakültesi Kongre Salonunda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, etkinliğin öğrencilere teknolojinin gelişimi ve inovasyonun iş dünyasındaki önemi hakkında derinlemesine bir bakış açısı sunmayı hedeflediğini belirtti.
Bayram, İsviçre merkezli uluslararası şirketlerin CEOları ve üst düzey yöneticileri sizler için geldi. Bu kadar başarılı insanları bir arada olduğu bir etkinlikte yer almak çok kıymetli. Bugün 20den fazla üst düzey yöneticiyi bir arada burada görebilirsiniz. Kolay kolay bir arada olacak bir takım değil. Bu fırsattan çok iyi yararlanın. Onların deneyimlerini dinleyin. Hepsi çok başarılı CVlerin bugün dile gelmiş hali olacak. Hayatınızın gelecek çizgisini düzgün çizebilmeniz için başarılı insanların deneyimlerinden faydalanmanız çok önemli dedi.
Türkiyede İsviçre Ticaret Odası Derneği ve İsviçre merkezli firmaların desteğiyle depremzede mühendislik fakültesi öğrencilerine bilgisayar ve teknoloji desteğinde bulunulacağını belirten Prof. Dr. Bayram, projeye destek veren firmalara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca, Dernek bu yıl Mühendislik Fakültesi 1., 2. ve 3.süne de bilgisayar, mouse ve program hediyesinde bulunacak.
Etkinlikte yer alan panelistlerin kariyer yolculuklarının ve iş hayatındaki deneyimlerinin öğrencilere ilham vereceğini ifade eden Türkiyede İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Av. Arpat Şenocak, Ben bir dernek başkanıyım ve derneğimiz İsviçreli şirketleri barındırıyor. Amacımız İsviçredeki değerli gördüğümüz bilgi, birikim ve tecrübeyi Türkiye ile paylaşmak. Bu paylaşım için de çeşitli mecraları seçiyor ve projeler oluşturuyoruz. Üniversite de bu mecralardan bir tanesi. Hepiniz okuyorsunuz, belli ölçüde teorik ve pratik bilgiler ediniyorsunuz. Birkaç ay veya birkaç yıl sonra meslek sahibi olacaksınız ama bu başarı belli bir yoldan geçiyor. Bu yol; doğru yerde doğru bilgi birikimle mesleğe başlayıp, ne yaptığınızı anlamak. Ne yaptığınızı anlamak için de karşınızdaki işverenin ne beklediğini bilmeniz gerekiyor diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Adecco Satış ve Pazarlama Direktörü Nazlı Zeynep Özcanın moderatörlüğünü yaptığı, konuşmacı olarak ABB Yönetim Kurulu Başkanı Başar Vural, Nestle Kamu İşleri Direktörü ve CEO Danışmanı Zeynep Sungu, Logitech Genel Müdürü Sinem Erdoğmuş Yavuz, Weidmann Genel Müdürü Tayyar Egelinin yer aldığı Teknolojinin İzinde İnovasyon ve Kariyer Sohbetleri adlı panel başladı.