ASAYİS Haber Girişi : 14 Ocak 2024 21:34

Hollandada Kuran-ı Kerime çirkin saldırı

Hollandada Kuran-ı Kerime çirkin saldırı
Hollandanın Arnhem kentinde Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) adlı aşırı sağcı grup, polis koruması altın

Hollandanın Arnhem kentinde Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) adlı aşırı sağcı grup, polis koruması altında Kuran-ı Kerime yönelik çirkin saldırı düzenledi. Polis Kuran-ı Kerimin yakılmasını engellemek isteyenlere copla müdahale ederken, çıkan arbedede 4 kişi yaralandı, 3 kişi de gözaltına alındı.
PEGIDA adlı aşırı sağcı grubun lideri Edwin Wagensveld ve destekçileri, Hollandanın Arnhem kentinde polis koruması altında Kuran-ı Kerime yönelik çirkin saldırıda bulundu. Provokatif eylem için belediyeden izin alınmasının ardından başka bir grup da eyleme engel olmak için protesto gösterisi düzenledi. Kuran-ı Kerimi yakma girişimi sırasında eylemden rahatsız olan bir grup Wagensveld ve destekçilerinin üzerine atlayarak, Kuran-ı Kerimin yakılmasını engellemeye çalıştı. Polis, Kuran-ı Kerimin yakılmasını engellemek isteyenlere copla müdahale etti. Çıkan arbedede Wagensveld ve 3 polis yaralanırken, 3 kişi de gözaltına alındı. Wagensveldin çıkan olayların ardından polis koruması altına alındığı ve PEGIDAnın provokatif eyleminin yarıda kesildiği açıklandı.
Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch yaptığı açıklamada, "Kutsal bir kitabı yakmanın oluşturduğu üzüntüyü ve duyguyu anlıyorum. Ancak şiddet kabul edilemez dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.