DÜNYADAN Haber Girişi : 10 Ocak 2024 21:43

Suriye´deki ABD üssüne saldırı

Suriye´deki ABD üssüne saldırı
Irak´ta İran yanlısı Şii silahlı gruplarının çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi, Suriye´de yer alan Conoco petrol sahas

Irak´ta İran yanlısı Şii silahlı gruplarının çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi, Suriye´de yer alan Conoco petrol sahasındaki ABD üssünü hedef aldığını duyurdu.
Irak´ta İran yanlısı Şii silahlı gruplarının çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi, Irak ve Suriye´de ABD askerlerinin bulunduğu üsleri hedef almaya devam ediyor. Irak İslami Direnişi, Suriye´de yer alan Conoco petrol sahasındaki ABD üssünü hedef aldığını duyurdu.
Irak İslami Direnişi tarafından yapılan açıklamada, "Irak ve bölgedeki ABD işgaline karşı olan tutumumuz ve Siyonist rejimin Gazze´deki halkımıza yaptığı katliama karşılık olarak, Suriye derinliklerindeki Conoco´da bulunan işgal gücüne füzeli saldırı düzenlendi" denildi.
Irak İslami Direnişi bu yıl içerisinde söz konusu gaz sahasını 2´inci kez hedef aldı. İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim´de başlayan çatışmadan bu yana Irak ve Suriye´deki ABD üslerine en az 120 saldırı düzenlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.